Anvelope, Cauciucuri, Sh Second Hand, Iarna, Ieftin, Pret, Vara, Bucuresti

Deasemenea, incep sa apara din ce in ce mai multe anvelope tubeless pentru Cross Country, datorita scaderii drastice in greutate a rotilor si implicit a bicicletei Exista producatori care ofera un sistem ingenios pentru anvelopele oferite pe piata, si anume „anti snake bite”. Testele mentioneaza in special stabilitatea si precizia pe care aceste cauciucuri le confera sistemului de directie. Acest lucru se datoreaza faptului ca multe fabrici produc cauciucuri atat pentru Europa cat si pentru continentul american.

Anvelopele pentru Downhill se remarca in general prin dimensiunile mari, referindu-ne aici la balon si la latime. Totodată, în cazul în care pana a avut loc pe timp de iarnă, când este zăpadă pe carosabil, nu este recomandată rularea în continuare cu anvelopa spartă. Euforia: Tehnologie produsa si comercializata de catre Pirelli (vechea denumire pentru Pzero Runflat). De cele mai multe ori, anvelopele de iarna sunt testate la franare, tractiune, manevrabilitate si zgomotul produs pe suprafete uscate, umede si acoperite cu zapada.

Ati parametrii ce trebuie avuti in vedere atunci cand alegem anvelope noi sunt: indicele de economie al carburantului, cele mai bune anvelope avand indicele A. Anvelopele de vara sunt utile atunci cand temperatura de afara scade dub 7 grade, cauciucul acestora fiind mult mai aderent la aceste temperaturi decat cel al anvelopelor de iarna Dupa care sa fii atent la indice de sarcina anvelope un indice mai mare garantand mai putine galme in cauciucuri, indicele de viteza anvelope iarna literele W si Z indicand o viteza de peste 240km/l, nivel de zgomot anvelope o valoare cat mai mica aducand mai mult confor la drum lung, indicele de franare pe suprafete umede ale cauciucurilor, anvelopele cele mai bune anvelope de vara, the original source, mai bune avand litera A.

Deasemenea trebuie sa fie rapide (viteza este data de profilul acestora), nu au crampoane foarte mari si in general sunt de tip folding. De cele mai multe ori, standardul XL tinde sa inlocuiasca toate celelalte standarde. In cazul in care obisnuiesti sa pedalezi doar pe drumuri forestiere bine intretinute sau pe sosea, un cauciuc de 1.50 – 2.00 este perfect pentru deplasari rapide. Adica acei producatori care ofera spre vanzare caucicuri calitative, care-si merita toti banii. Exceptia de la aceasta regula este data de anvelopele fabricate inainte de 1999-2000 care au data de fabricatie marcata cu 3 cifre S sau mud and snow denota faptul ca anvelopele off road au o buna aderenta pentru orice tip de carosabil, chiar si pe zapada si pe noroi.

Oferta de anvelope pentru biciclete de pe piata este foarte mare, dar din aceasta am selectat doar producatori renumiti. Cauciucurile au o latime de 205 mm, inaltime de 60 mm si raza R16″ De verificat apoi indicele de sarcină, adică cât poate ,,căra” anvelopa respectivă ( se exprimă în cifre), indicele de viteză, adică până la ce viteză maximă poți rula în siguranță (exprimată prin litere), clasa de eficiență la consum precum și clasa de aderență pe carosabil umed, ambele exprimate prin primele litere din alfabet, cu cât mai apropiate de A, cu atât mai eficiente la aceste două capitole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *